Implanteista ja niiden ylläpidosta

18.08.2017

Puuttuuko Sinulta hammas? Kärsitkö huonosti pysyvistä proteeseista? Puuttuva hammas voidaan korvata implantilla. keinojuuri implantti on puhtaasta titaanista valmistettu ruuvi, joka istutetaan leukaluuhun korvaamaan menetetyn hampaan juuren. Puhdas titaani ei aiheuta allergisia reaktiota ihmisen kudoksissa. Implantit ovat olleet käytössä 70-luvun alusta lähtien. Implanttien istutuksen suorittavat meillä suukirurgian erikoishammaslääkärit.

Keinojuurien eli implanttien avulla proteesit saadaan istumaan napakasti paikallaan. Ei hankaavia tai lonksuvia proteeseja. Ei yläleuan proteesien hankalaa suulakiosaa. Ei pelkoa siitä, mitä voit syödä. Ei pelkoa proteesien irtoamisesta. Ei muruja ikenien ja proteesien välissä.

Muistathan kuitenkin, että implantit eli hampaan keinojuuret ovat samalla tavalla alttiita iensairauksille kuin omat hampaat. Implanttihampaalla ei kuitenkaan ole samanlaista puolustuskapasiteettia bakteereja vastaan, kuin luonnonhampaalla. Implanttihampaan tulehdus aiheuttaa pitkäaikaisena leukaluun luuaineksen menetyksen ja pitkittyessään implantin menetyksen. Implanttihammas tulee kontrolloida vuosittain myös purentarasituksen suhteen, sillä purenta ei koskaan ole stabiili, vaan implanttihammasta vasten pureva hammas muuttaa hiljalleen asentoaan aikaa myöten. Suunnittelemme yksilöllisen ylläpitohoitosuunnitelman hoidon tarpeen mukaan.