Hampaiden valkaisu kotona

21.07.2017

Kotivalkaisu

Hampaiden kotivalkaisuun vastaanotollamme on saatavilla henkilökohtaiset valkaisulusikat. Kotivalkaisu on erittäin tehokas menetelmä saada valkeampi hymy. Haluttuun valkaisutulokseen päästään 1-12 käyttökerran jälkeen. Lusikoita voit pitää joko iltaisin 30 min – 4 tuntia tai yöaikaan 8 tuntia. Tämä menetelmä vaatii kolme vastaanottokäyntiä. Ensimmäisellä kerralla otetaan muotit hampaista. Toisella kerralla saat valmiit valkaisulusikat kotiin, lisäksi määritellään hampaiden alkuväri ja saat valitsemasi valkaisugeelit mukaan (neljä tuubia). Kolmas kerta on jälkikontrolli, jolloin määritetään hampaiden uusi väri sekä tehdään limakalvokontrolli ja hampaiden fluoraus.

 

Yleiset ohjeet

Ennen valkaisun aloittamista on hyvä pestä hampaita vihlontaa vähentävällä hammastahnalla, joka vahvistaa kiillettä ja hoitaa hampaita. Valkaisun jälkeen on syytä välttää värjääviä ruoka-aineita 48 tunnin ajan, joita on esim. kahvi, tee, punaviini tai muut alkoholijuomat, lakritsi, samoin mustikka, puolukka ja monet mausteet ja salmiakki. On suositeltavaa välttää myös tupakointia sekä nuuskan käyttöä 48 tuntia valkaisun jälkeen. Kahvin/teen korvikkeeksi parin päivän ajan voi ottaa kofeiini tabletteja, joita saa ilman reseptiä apteekista. Lisäksi Gloss-valkaisun jälkeen tulee 7 päivän ajan välttää värjääviä kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä esim. klooriheksidiiä tai Listerineä.

 

Hampaiden valkaisun jälkeen hampaat saattavat herkistyä kylmälle tai kuumalle. Hampaiden herkkyys menee yleensä ohi 1-2 vuorokaudessa. Hampaissa saattaa ilmetä myös sävyeroja (esim. fluoroosin aiheuttamia valkoisia läikkiä), jotka tasoittuvat kahden viikon sisällä valkaisuhoidosta. Valkaisutuloksen tukemiseksi suosittelemme, että suuta huuhdotaan vedellä aina, kun on nauttinut värjääviä ravintoaineita. Hampaiden valkaisu ei aina suojaa uutta värjäytymistä vastaan. Valkaisutulosta on hyvä ylläpitää säännöllisillä ylläpitovalkaisuilla ja hampaiden puhdistuksilla.